Spoštovani člani, podporniki in simpatizerji Zelenih Slovenije!

Za nami je zelo zahtevno in izzivov polno leto 2021. Virus se je zarezal v vsako poro našega življenja, močno ga je omejil, a je hkrati okrepil naše dojemanje vrednot, ljudi, ki jih imamo radi in narave, h kateri se vedno pogosteje vračamo.

Za našo stranko je bilo leto 2021 uspešno; dosegli smo pomembne premike v številnih lokalnih okoljih, prek mestnih in občinskih svetnikov, hkrati pa je leto zaznamovalo tudi moje imenovanje na mesto državnega sekretarja na MGRT. Sam verjamem, da lahko spremembe delaš le, če si na položaju izvršne veje oblasti in zato sem ta izziv tudi sprejel. Tako sam, kot tudi stranka Zelenih Slovenije dokazujemo, da lahko sodelujemo z vsemi in trdno verjamem v to, da je to edina prava pot tudi v prihodnosti.

Veselimo se leta 2022. Prineslo bo nove izzive, tako na zdravstvenem, družbenem in okoljskem področju, bo to tudi leto volitev. Volitev, na katerih lahko tudi z vašo podporo spremenimo življenja vseh Slovencev na boljše. Verjamem in želim si, da bo prihajajoče leto predvsem leto spoštovanja. Spoštovanja do nas samih, do svojih najdražjih, do naše celotne družbe.

Vesel in nepozaben skok v novo leto vam želim.

Hvala, da ste z nami!

Zeleni Slovenije se zavedamo pomena gospodarskega razvoja, a naj se ta razvija v skladu z okoljsko politiko in pa, kar je najpomembnejše, varovanjem zdravega življenjskega okolja. V kolikor bo opravljena presoja vplivov na okolje in bo ARSO dal zeleno luč ter se bo zgradil izvoz na avtocesto, smo Zeleni prepričani, da se bodo tudi krajani Štude, Male loke in Šentpavla strinjali s kompostarno v svojem kraju.

Nemški Zeleni so v začetku letošnjega leta doživeli neverjeten uspeh, ankete so kazale, da bi lahko postali najmočnejša nemška politična stranka, čeprav so v trenutni sestavi nemškega parlamenta zastopani z najmanj poslanci.

Povzetek članka - KLIKNI

Slepota in slabovidnost sta prepoznani kot ena najhujših oblik invalidnosti, saj preko vida v sodobnem okulocentrističnem svetu sprejemamo več kot 85% dražljajev in informacij iz okolja. Slepi in slabovidni imamo dvojno težavo – gibanje v okolju  in dojemanje vizualnih sporočil ter ves čas potrebujemo pomoč tretje osebe in prilagoditve, da bi bilo življenje vsaj deloma primerljivo z ostalimi ljudmi. Dodatek za pomoč in postrežbo deloma omogoča zmanjšanje naših težav.

Stran 1 od 7

Kontaktni podatki

  • Zeleni Slovenije, Mestni trg 4, 2250 Ptuj
  • zeleni@zeleni.si
  • www.zeleni.si

Sodelujemo z Evropsko zeleno stranko

EGP Logo 2017